Bent u er nog niet helemaal aan uit?

Onze meest gestelde vragen en antwoorden vindt u hier

Voor wie is investeren in grond geschikt en wat zijn de risico’s?

Investeren moet altijd voortkomen uit een weloverwogen beslissing. Aan iedere investering zijn risico’s verbonden dus ook bij de aankoop van grond. De waarde en de te genereren opbrengsten kunnen fluctueren. Investeren in grond moet niet overwogen worden door mensen die onvoldoende financiële capaciteiten hebben om een gedeelte van hun beschikbare vermogen voor onbepaalde tijd vast te zetten.

Waarom nu in grond investeren?

De banken geven steeds minder rente op uw spaarrekening, de beurs is overgewaardeerd en het verleden heeft geleerd dat bubbels kunnen klappen. Tegelijkertijd blijft de bevolking in Nederland groeien en komt het CBS naar buiten met cijfers van een te verwachten woningachterstand van 200.000 woningen medio 2030. Nederlandse grond word schaarser en daardoor meer waard. Investeren in grond is transparant, nauwelijks conjunctuurgevoelig en wordt gecontroleerd door een koninklijk beëdigd notaris.

Ben ik na de aankoop nog afhankelijk van Omega Vastgoed Nederland?

Als investeerder bij Omega Vastgoed Nederland bent u na de passage bij de notaris daadwerkelijk eigenaar van uw stuk grond. Dit staat geregistreerd in het kadaster. U bent compleet onafhankelijk en zelf verantwoordelijk voor het beheer, zodoende bent u geheel onafhankelijk van Omega Vastgoed Nederland.

Kan ik mijn aankoop schenken aan derden?

Uiteraard, het is uw bezit, u mag zelf bepalen of u dit wilt. Noodzakelijk is wel dat u de overdracht notarieel en met medeweten en coöperatie van de begunstigde vastlegt.

Zijn er verdere kosten verbonden aan het bezit van mijn kavel?

Ja, u moet rekening houden met waterschapsbelasting. Deze kosten zijn te overzien aangezien deze nooit meer worden dan enkele tientallen euro’s op jaar basis.

Mag ik mijn kavel tussentijds verkopen?

Ja, de kavel is uw eigendom. U kunt er voor kiezen om uw kavel te verkopen. Wij als organisatie kunnen u hierbij helpen, u kunt een andere partij inschakelen of u verkoopt de kavel zelf.

Staat Omega Vastgoed Nederland onder AFM toezicht?

Omega Vastgoed Nederland biedt kavels aan in Nederland. De kopers van deze kavels verkrijgen bij het passeren van de koopakte het volledige eigendom van de kavel en zijn daarna zelf verantwoordelijk voor het beheren er van. Door deze structuurvorm, net als bij het kopen van een woning, staat het door ons aangeboden product niet onder toezicht van de AFM (autoriteit financiële markt) en zijn wij evenmin vergunningsplichtig ingevolgde de WFT.

Maak een afspraak

En ontvang meer informatie

Benieuwd naar onze lopende projecten en wat de mogelijkheden voor u hierin zijn? Neem direct contact op voor verdere informatie of het maken van een afspraak.