Skip to main content
Algemeen

Grondbeleggers behalen flink rendement dankzij Amstelveense nieuwbouwwijk De Scheg

By 5 mei 2020november 22nd, 2020No Comments

Amstelveen – De door gemeente Amstelveen aangekondigde plannen voor de eerste fase van nieuwbouwwijk De Scheg (Oost) in het zuiden van Amstelveen, betekenen goed nieuws voor honderden grondbeleggers in het gebied.

Alle grondbeleggers in De Scheg Oost, liefst 642 in totaal, blijken door de verkoop van de gronden door Grondontwikkeling Nederland (Gon) aan projectontwikkelaar YieldForce hun investering terug te hebben verdiend en een rendement van tussen de 8 en 20 procent op jaarbasis te hebben behaald. Dat bevestigt Grondontwikkeling Nederland desgevraagd in een telefonische reactie.

Uitwerking plannen
YieldForce heeft de grond op haar beurt inmiddels weer doorverkocht aan ontwikkelaar VORM, die nu met de gemeente de woningbouwplannen nader gaat uitwerken. Wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening, D66) toonde zich recent trots dat gemeente Amstelveen de woningbouwplannen in werking kan stellen, alhoewel de bestemmingsplanprocedures nog moeten worden doorlopen voordat er sprake is van definitief groen licht. Maar omdat er geen sprake meer is van versnipperd eigendom in het deelgebied Scheg Oost, is de kans dat het plan tot uitvoering komt groot.

Uniek in NL
Grondontwikkeling Nederland (Gon) spreekt in een persbericht over de verkoop aan YieldForce en het beleggingsrendement van ‘de eerste geslaagde grondbelegging voor kleine beleggers in Nederland ooit’. GoN verkocht tussen december 2014 en eind 2019 aandeelpercelen in het gebied aan diverse (kleinere) beleggers, om alle grond met winst door te verkopen aan YieldForce.

Nieuwe vorm
GoN: ‘In tegenstelling tot de ‘klassieke’ vorm van grondbelegging verkregen de beleggers in De Scheg oost een onverdeeld aandeel in het perceel, en niet een eigen kavel’ mel;dt GoN. ‘Hierdoor kon GoN als vertegenwoordiger van de beleggers optreden en een actieve rol aannemen in de ontwikkeling van de gronden. Dit resulteerde in de overdracht van de gronden aan projectontwikkelaar Yieldforce uit Purmerend’.

Rendement
GoN meldt dat de eerste betalingen aan de beleggers inmiddels zijn gedaan. ‘De verschillende beleggers kregen, naast hun investering, een rendement van tussen de 8 en 20 procent op jaarbasis uitgekeerd.

Bron: www.amstelveenz.nl

Lees het originele bericht ›