Skip to main content
Project Terneuzen

Officiële opening Maintenance Value Park

By 25 juni 2019november 22nd, 2020No Comments

Het Maintenance Value Park is op vrijdag 21 juni officieel geopend. Advocaat/conferencier Maikel Harte leidde voor deze speciale gelegenheid een forumdiscussie met Neldes Hovestad (algemeen directeur Dow Terneuzen), Han Blokland (CEO Engie Nederland), gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de Provincie Zeeland en burgemeester Jan Lonink van de gemeente Terneuzen. Het nieuwe bedrijventerrein heeft de ambitie om uit te groeien tot dé Europese locatie voor onderhoud in de procesindustrie.

In de afgelopen twee jaar hebben ruim 20 onderhoudsbedrijven zich gevestigd op het Maintenance Value Park, vlakbij de toegang tot de Westerscheldetunnel in Terneuzen. Het Maintenance Value Park is in feite een competence center voor de ruime procesindustrie in de regio. Vanuit het nieuwe terrein dat grenst aan de site van Dow Benelux kunnen de bedrijven niet alleen hun diensten aan Dow leveren maar ook aan diverse andere procesindustrieën in de regio, zoals Cargill en Yara. Naast kostenvoordelen werkt de clustering innovatie in de hand door kennisoverdracht en synergie tussen de verschillende bedrijven. Daarbij is ook een belangrijke rol weggelegd voor het Kennis en innovatie centrum Maintenance Proces Industrie (Kic MPI).
Het Maintenance Value Park is gesitueerd naast de enorme chemische faciliteiten van Dow Chemical en Trinseo, in de Nederlands-Vlaamse Delta waar het grootste chemische cluster van Europa is. De ontwikkeling en realisatie van het Maintenance Value Park is tot stand gekomen dankzij een joint venture van bouwonderneming Cordeel en vermogensbeheerder APF. Op één kavel na van 1 hectare is het MVP volledig vol. Cordeel is op dit laatste perceel inmiddels gestart met de voorbereidingen van een derde bedrijfsverzamelgebouw. De bouw start eind dit jaar en de oplevering zal medio 2020 zijn. Voor potentiële huurders is alleen nog op dit laatste kavel ruimte beschikbaar van werkplaatsen en kantoorruimte.

Bron: www.ondernemersbelang.nl

Lees het originele bericht ›