Skip to main content
Project Terneuzen

We zijn aan het werk!

By 7 mei 2019november 22nd, 2020No Comments

De Nieuwe Sluis in Terneuzen is van wereldformaat. Qua afmetingen is deze vergelijk¬ baar met de nieuwe sluizen in Antwerpen, Amsterdam en Panama. Veel partijen kijken al uit naar eind 2022. Dan vaart het eerste schip door de Nieuwe Sluis!

Het sluizencomplex vormt voor veel schepen de toegang tot verschillende havens gelegen aan het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Wanneer de Nieuwe Sluis klaar is, kunnen meer en grotere schepen het sluizencomplex passeren richting de havens in het achterland. Daarnaast is de Nieuwe Sluis een cruciale schakel in de Seine-Schelde- verbinding. De havens van Gent en Terneuzen zijn via waterwegen met Parijs verbonden. Dat maakt het mogelijk goederen per binnenvaartschip te vervoeren in plaats van per vrachtwagen.
De Nieuwe Sluis zorgt voor een grotere capaciteit, betere toegang en vlottere door- stroming voor zowel binnenvaart- als zeeschepen. En de sluis kan weer de komende honderd jaar mee. Daardoor is er ruimte voor groei van bestaande en ontwikkeling van nieuwe economische activiteiten in de gehele Kanaalzone.

Inmiddels zijn de werkzaamheden voor de bouw van de Nieuwe Sluis in volle gang.
Om zoveel mogelijk hinder te voorkomen, zijn fiets- en voetpaden en autowegen verlegd. We houden de invloed van bouwwerkzaamheden op de omgeving nauwlettend in de gaten. Binnenvaartschippers kunnen gebruik maken van het tijdelijke doorvaartkanaal, genaamd het Kapitein Rooiboskanaal. Eind 2022 nemen we de Nieuwe Sluis in gebruik, daar kunnen we trots op zijn!

Lees het originele bericht ›