Skip to main content
Project Nuenen

Snelle aanpak huizentekort: 27.000 extra woningen in regio Eindhoven

By 7 maart 2018november 22nd, 2020No Comments

EINDHOVEN – Er komen versneld 27.000 extra woningen in regio Eindhoven. Het Rijk, het Stedelijk Gebied Eindhoven en de provincie Noord-Brabant hebben afspraken gemaakt om versneld betaalbare woningen te bouwen.

Er is een tekort aan woningen en daarom moeten er snel meer woningen komen, maar ook huizen die betaalbaar zijn. De 27.000 woningen moeten in de periode tot 2024 komen. Er komen zo’n 3000 woningen per jaar in Eindhoven en het gaat om huurwoningen.

Dit staat in de woningdeal die donderdagochtend door minister Kajsa Ollongren en gedeputeerde Erik van Merrienboer is ondertekend op Strijp-S in Eindhoven. Het Rijk ondersteunt deze woningdeal en geeft 750.000 euro uit voor onderzoek.

Tijdelijke woningen
Op korte termijn komen ook nog duizend tijdelijke woningen. Volgens wethouder Yasin Torunoglu moeten die de hoogste nood die er nu al is verlichten. “Ik krijg dagelijks mails van mensen vastlopen. En we kunnen plannen maken voor over vijf jaar, maar daar koop je niks voor als je nú op zoek bent naar een woning.”

Woningen in het centrum
Binnen het Stedelijk Gebied Eindhoven zijn al eerder negen voorkeurslocaties voor de bouw van woningen vastgelegd. Zo’n 15.000 van de 27.000 versneld te bouwen woningen komen in Eindhoven en dan vooral in het centrum en de transformatielocatie Knoop XL. Maar ook in de Helmondse wijk Brandevoort en Nuenen-West moet flink gebouwd gaan worden.

Landelijk tekort
Landelijk moeten er per jaar 75.000 woningen bijkomen om de tekorten te verminderen. Met de vijf regio’s waar het huizentekort het grootste is, komt een woningdeal met afspraken. Regio Eindhoven staat tweede op de lijst, achter de gemeente Groningen.

Bron: www.omroepbrabant.nl

Lees het originele bericht ›